| Afdrukken || E-Mail Adres |

Inleiding Filosofie

Start datum:
do, nov 4, 2021
Code:
21.200
Prijs:
155,00 EUR Per cursus
Plaats:
Wijkcentrum Burghardt
Aanvangstijd:
14:00
Lesduur:
90 minuten
Aantal lessen:
10
Lesmateriaal:
Reader van docent
Deze activiteit boeken
Vrije plaatsen:
10 van 10
Trainer:

Omschrijving

Filosofie is van oorsprong een Grieks woord dat liefde voor wijsheid betekent. Ieder mens van jong tot oud stelt zich vragen over zichzelf, de mens, de natuur en de samenleving. Filosofen doen dit ook maar zij onderscheiden zich daarin door het systematisch doordenken van deze vragen. Soms bouwen zij voort op hun voorgangers en soms slaan zij een geheel eigen weg in. In deze cursus van 10 lessen maakt U kennis met de denkbeelden van de grote filosofen. Ook neemt U kennis van de geschiedenis van de westerse filosofie.

De eerste les is een kennismaking met de filosofie en haar deelgebieden zoals ethiek, wijsgerige antropologie, logica etc.

Daarna volgen lessen over de Grieken, de middeleeuwen, de moderne filosofie en de hedendaagse filosofie. We maken kennis met deze tijdvakken aan de hand van teksten van filosofen uit de betreffende tijd (Plato, Aristoteles, Augustinus, Marx, Sartre etc)

We eindigen met een overzicht van de belangrijkste hedendaagse stromingen en filosofen uit de 21ste eeuw die hierbij aansluiten.

De cursus is bestemd voor iedereen die vragen stelt en deze met ander mensen wil overdenken en bespreken. Voor deelname aan de cursus wordt geen filosofische voorkennis verwacht.


Deze activiteit boeken: Inleiding Filosofie

Wanneer u al bent geregistreerd, dan kunt u hier direct aanmelden

Prijs per stuk

Deelnemersgegevens

Volledig adres (komt op factuur)

Ik accepteer inschrijf voorwaarden. *

Klik hier voor ons privacy beleid.

* noodzakelijke informatie

Tags